Gepensioneerden ontvangen SRD 500 in september

De gepensioneerde ambtenaren zullen deze maand SRD 500 ontvangen in plaats van de SRD 375 die zij krijgen als koopkrachtversterking. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft in een brief aan het Pensioenfonds deze mededeling gedaan. 

De Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) heeft brieven geschreven aan de regering over het verhogen van de koopkrachtversterking naar SRD 500. In brieven aan vicepresident Ashwin Adhin en minister Hoefdraad, heeft de BBGO gevraagd ontvangen te worden. Er kwam geen reactie op de brieven.

De BBGO dreigde opnieuw om de straat op te gaan om een reactie af te dwingen. Bondsvoorzitter Renate Wouden-Bhugwandass heeft afgelopen week, bij de viering van de Dag van de Gepensioneerden, haar misnoegen geuit over de houding van de regering. De BBGO wil ook weten wanneer de gepensioneerden de 25% verhoging zullen ontvangen, die de ambtenaren eind van deze maand zullen krijgen.

De pensioenen worden midden in de maand uitbetaald. De SRD 500 wordt deze maand gestort voor de gepensioneerde ambtenaren. Eind van de maand moet de 25% verhoging voor de ambtenaren worden uitbetaald. Technisch moet dat nog in orde komen met een definitieve loonreeks en bijbehorende resolutie. De BBGO vindt dat in oktober de verhoging uitbetaald kan worden aan de gepensioneerden.

Bron: www.starnieuws.com