BBGO kijkt uit naar seniorengericht beleid van de nieuwe regering

Geplaatst: 22 juli 2020
Bron: Suriname Herald

De Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), kijkt uit naar een seniorengericht beleid. Aan Suriname Herald zegt BBGO-voorzitter Renate Wouden, dat dit duidelijk is gemaakt aan de nieuwe coalitie tijdens de hearings die zij vóór hun aantreden hebben gehouden. Zij noemt het een grote schande dat seniorenburgers elke maand in twijfel leven, omdat ze niet zeker zijn of ze hun pensioen op tijd zullen krijgen of niet.

Wouden hoopt dat deze regering niet van achter een bureau het seniorenbeleid maakt, maar de groep ook zal betrekken. Zij vindt dat de groepen die de seniorenburgers vertegenwoordigen betrokken moeten worden bij het maken van beleid dat betrekking op hun heeft. Volgens Wouden was er geen gericht beleid in de afgelopen vijf jaren. Er was volgens haar misschien wel gericht beleid, echter heeft de BBGO daar niets van gemerkt. Zij verwijst naar de slechte situatie bij de tehuizen en de behandeling die seniorenburgers in de voorbije jaren hebben gekregen. De communicatie met de vorige regering was slecht, beweert de BBGO-voorzitter. Er is op verschillende manieren geprobeerd om te communiceren, maar wij zijn steeds aan de het lijntje gehouden, wat vaak voor irritatie heeft gezorgd bij de doelgroep.

“Wij willen met respect behandeld worden. Er zijn acties gekomen, omdat men ons niet wilde horen. Het is een dieptepunt geweest toen gepensioneerden de straat op moesten voor zaken waar ze recht op hebben. De gepensioneerden hadden toen een jaar lang gewacht op antwoord van de toenmalige minister van Financiën Gillmore Hoefdraad.”

Wouden hoopt niet dat de pas aangetreden regering op dezelfde voet als hun voorganger zal doorgaan. Als dat het geval is, zal de BBGO dezelfde werkwijze hanteren om aandacht te vragen voor hun zaken, zegt de voorzitter. Er moet rekening worden gehouden met de BBGO, omdat die een strijdvaardige organisatie is. Zij merkt op dat de seniorenburgers willen, dat de regering een luisterend oor voor hun heeft en niets anders.

Over de perikelen rondom de pensioenen van de seniorenburgers deze maand, zegt Wouden dat zij een bericht heeft ontvangen van een directielid van De Surinaamsche Bank, dat het geld is overgemaakt naar de rekening van het Pensioenfonds. De gepensioneerden zullen vóór het einde van de week over hun geld beschikken, verzekert de BBGO-voorzitter.