BBGO trekt aan de bel over online bankieren: Senioren burgers verliezen zelfstandigheid over hun geldzaken

Waar de samenleving niet gauw bij stilstaat is dat met online bankieren steeds meer senioren burgers in het land de zelfstandigheid over hun geldzaken kwijt zijn geraakt. Ze weten niet eens om te gaan met de computer of smartphone, laat staan daarop online te gaan om hun geldzaken te doen. In de praktijk blijft voor deze groep burgers niets anders dan een familielid of iemand anders uit hun directe omgeving te vragen ze daarbij te helpen, met alle mogelijke negatieve gevolgen van dien. De goede gevallen niet nagesproken, maar bij de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) komen klachten binnen waarbij ouderen achteraf merken dat ze benadeeld zijn geworden door derden die geholpen hebben een online banktransactie te verrichten.