Starnieuws – Ambtenaren krijgen SRD 700 koopkrachtversterking erbij

De regering en de vakbeweging (Ravaksur) hebben een akkoord bereikt, waarbij SRD 700 netto aan koopkrachtversterking zal worden gegeven. Nu is de koerscompensatie SRD 100. Minister Albert Ramdin is voorzitter van het clusterteam van ministers, dat overleg met Ravaksur voert. Hij erkent dat deze tussentijdse oplossing niet het meest tevreden gevoel aan beide partijen geeft, maar benadrukt dat in het traject naar herstel van de economie er verder gesproken wordt. Eind van de maand wordt de SRD 700 extra uitbetaald aan ambtenaren en aan hen gelijkgestelden. Het bedrag wordt SRD 800. Ravaksur had  gevraagd het bedrag aan SRD 1.100 te brengen, nadat de regering SRD 500 koerscompensatie aanbood. Gepensioneerden krijgen 70% van het bedrag.