Waarom kunnen we ons rijbewijs niet online verlengen?

We leven in een digitale tijdperk. Onze Overheid moet meer gaan inspelen op de technologische mogelijkheden van de ICT-sector. Waarom kan de burger niet thuis van achter de computer of laptop een rijbewijs online verlengen? De ouderwetse administratieve bureaucratische procedures zijn hiermee direct verholpen. Het gedoe om urenlang in een rij te staan, blootgesteld aan de felle zon en de zware regens van de laatste tijd, is helemaal niet nodig. Voor een erkende foto kan gebruik gemaakt worden van de website van de afdeling Rijbewijzen Vergunningen van het Ministerie van Justitie. Waarom moeilijk doen als het tegenwoordig zo makkelijk kan met behulp van de technologie? Het rijbewijs kan dan gewoon worden afgehaald bij de verschillende kantoren van het Centraal Bureau voor Burgerzaken. En, dit zou reeds in een paar uren kunnen geschieden.
Tips
Slim boodschappen doen!
In deze dure tijd is het doen van boodschappen een ware ‘kwelling’. Heel wat mensen komen niet meer uit met hun maandelijkse inkomsten. De vraag is wat heeft prioriteit. Suriname is een importland. Bijna alles komt van buiten ; er worden teveel overbodige producten geïmporteerd. Deze producten worden tegen een hoge koersprijs verkocht. Het is onmogelijk ons te houden aan de ‘Schijf van Vijf’ als alles zo peperduur is. Daarnaast zijn er de maandelijkse betalingen en financiële verplichtingen die zwaar drukken op het huishoudbudget. We willen aanbevelen om wekelijks een boodschappenlijst samen te stellen van de meest essentiële boodschappen. Ook is het verstandig om te weten welke supermarkten zich schuldig maken aan prijsopdrijvingen en zich niet houden aan het prijsbeleid van het ministerie van Handel en Economische Zaken. Het ministerie zou via de sociale media een lijst moeten publiceren van deze malafide supermarkten. Het vergelijken van prijzen tussen verschillende winkels is een noodzaak. Doe elke week een vast bedrag in je portemonnee voor boodschappen. Het is ook goed om elke maand voor jezelf te bepalen hoeveel geld je iedere maand wilt uitgeven aan voedsel, kleding en recreatie. Het wordt tijd dat de overheid gaat onderkennen dat gezond en voedzaam eten belangrijk is en daarom ervoor moet zorgen dat belangrijkste voedingsmiddelen voor elke burger betaalbaar en bereikbaar dienen te zijn.
Slik minder vitaminen supplementen.
Voedingssupplementen zoals multivitamines, multimineralen, poeders en druppels zijn tegenwoordig erg duur. Het zijn aanvullingen op de dagelijkse voeding. De meeste mensen hebben geen voedingssupplementen nodig, omdat ze reeds voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen door een gevarieerd menu en zelfgemaakte kruidendrankjes. Vitamine D bijvoorbeeld is voor senioren erg belangrijk voor de spieren en gewrichten/botten. Door elke dag 20 minuten in de zon te zitten of te wandelen krijg je ook de nodige dagelijkse vitaminen D binnen.

Shirley Defares